סלט עדשים ושעועית ירוקה

לאותם ימים שבהם בא לך סלט, אבל נמאס לך ממלפפון-עגבניה-פלפל, או שלא בא לך אוכל קר.
סלט חמים שהוא ארוחה טעימה, מאוזנת ומרעננת.
מכיל את כל אבות המזון- חלבון, פחמימה ושומן; סיבים תזונתיים ושפע ויטמינים ומינרלים, הכל בקערה אחת צבעונית ומשמחת.
בחורף ממליצה בחום לקנות שעועית טרייה, היא הרבה יותר טעימה ופריכה מהקפואה.

כך עושים:
מחממים במחבת כף שמן זית
מטגנים 5 שיני שום פרוסות על להבה בינונית עד להזהבה
מוסיפים 2 גזרים מגוררים
1 ק"ג שעועית ירוקה שבושלה עד ריכוך (או שקית שעועית קפואה, אין צורך בהפשרה)
חצי שקית (250 ג') עדשים מנומרות/ שחורות/ ירוקות מבושלות

מתבלים-אני משתמשת בתבלינים של איילת (קישור לאתר או קישור לכל תבלין)
מלח צ'ילי
מעט אבקת בצל
תערובת גניש (עשבי תיבול ופלפל מיובש, אפשר להחליף בתערובת עשבי תיבול טריים או מיובשים)
שפריץ של מיץ לימון

נשמר מספר ימים בקופסה אטומה במקרר.
בתיאבון!

רוצה להישאר מעודכנת? הצטרפי אליי

מאמרים, טיפים, מתכונים ועוד הפתעות

עוד מהבלוג